New Intake to MINIBOSS BUSINESS SCHOOL VILNIUS (Harvard for Kids)

10 priežasčių kodėl niekada nėra per anksti mokytis verslumo



1. Vaikai ir paaugliai iš prigimties yra žingeidūs, todėl naujas žinias įsisavina daug lengviau 


Dabartiniai vaikai ir paaugliai mokosi ir moka tai, ko jų tėvai net neįsivaizdavo būdami jų amžiaus. Vaikams ir paaugliams nėra nieko sudėtingo jeigu tai jiems pateikiama paprastai ir suprantamai. 

MiniBoss verslumo mokykloje ekonomikos, problemų sprendimo, projektų valdymo ir kitos žinios pateikiamos per adaptuotus ir pritaikytus žaidimus bei užduotis. Žaidimais paremtas ugdymas nesukelia streso, žinios lengvai bei greitai įsisavinamos, o praktika jas paverčia įgūdžiais. 


2. Atranda savo aistrą veiklai ankstyvame amžiuje


Neretai žmonės, sulaukę 35-40 metų amžiaus, supranta, kad dirbamas darbas jiems nemielas, bet kažką keisti kartais jau trūksta ryžto ar žinių. Išbandydami įvairiausias veiklas, mokydamiesi, pažindami ir įgydami naujus įgūdžius vaikai ir paaugliai greičiau atranda tai, kas jiems sekasi ir teikia džiaugsmą. 

MiniBoss pasitelkia įvairias ugdymo priemones ir įrankius, leidžia vaikams ir paaugliams atrasti savo talentus bei suprasti, kaip juos išnaudoti laimingo ir sėkmingo gyvenimo užtikrinimui. 

3. Vaikystėje ir paauglystėje išsiugdyti įgūdžiai lieka visam gyvenimui


Verslumas yra ne tik verslo vadybos, administravimo įgūdžiai. Mąstymas, elgsena ir bendravimas yra sėkmingo verslininko prielaidos. Vaikams reikia išsiugdyti pagrindinius įgūdžius, reikalingus sėkmingam gyvenimui, ko dažna mokykla nemoko. 

MiniBoss daug dėmesio skiria mokymosi įgūdžiams, laiko valdymui, pažinčių tinklo kūrimui, pristatymo ir prisistatymo įgūdžiams, lyderystei ir kt. Sistemiškas ir kryptingas mokymasis leis greičiau pasiekti tikslus akademinėje, profesinėje ar asmeninio augimo srityse.

4. Laikas praleidžiamas naudingai ir produktyviai


Laikas, skiriamas televizijai, kompiuteriniams žaidimams ar tiesiog be tikslo praleidžiamas lauke gali būti investuotas į daug įdomesnes ir naudingesnes verslumo ugdymo programas. Netgi nusprendus būti ne verslininku, pasikeitęs mąstymas ir pasaulėžiūra leis būti geresniais žmonėmis ateityje. 

Problemų sprendimo, rizikos vertinimo įgūdžiai, dėmesys savirefleksijai ir pasitikėjimas savimi yra tik nedidelė dalis įgūdžių, kuriuos vaikai ir paaugliai gali išmokti MiniBoss verslumo mokykloje. Patirtinis ugdymas leidžia jiems įgyti įgūdžių per skirtingus žaidimus, praktines užduotis ir bendradarbiavimo veiklas.

5. Išsiskirs iš minios


Mokydamiesi ir formuodami verslumo įgūdžius Jūsų vaikai tampa brandesniais ir labiau pažengusiais lyginant su bendraamžiais. Nesvarbu, ar jie išsprendžia problemas, kelia tikslus ar bendrauja su kitais - pamatysite pokyčius. 

MiniBoss didelį dėmesį skiria socialinių įgūdžių lavinimui, akcentuojamos šeimos vertybės.

6. Nusistato tikslus ir motyvuotai jų siekti


Vienas iš verslumo ugdymo uždavinių – tikslų nusistatymas. Mokėdami nusistatyti „SMART“ tikslus, vaikai taip pat išmoksta ir siekti jų namuose, mokykloje, sporte ar kitoje veikloje. 

Kiekviena Miniboss veikla turi aiškius tikslus ir užduotis. Vaikai įpranta išsikelti savo veiklos tikslus ir jų siekti.

7. Geriau jaučiasi mokykloje


Bendrojo lavinimo mokykla daugiausiai dėmesio skiria žinių gavimui ir įsisavinimui, tačiau kai kalba krypsta apie realias gyvenimiškas žinias ir įgūdžius – nereta mokykla „paslysta“. 

Miniboss papildomas ugdymas ne tik leidžia vaikams labiau suprasti, kodėl mokykloje gaunamos žinios yra svarbios, bet taip pat išmoko vaikus tas žinias panaudoti įvairiose situacijose – užsiėmimų metu atliekamos įvairios praktinės užduotys, aptariama, analizuojama kodėl pavyksta ar ne. Be to, plečiasi vaiko akiratis ir netgi žodynas, naudojant ekonominius terminus. 

8. Prasiplečia pažinčių ratas, susipažįsta su įvairiais žmonėmis


Tinklaveika (networking‘as) yra vienas iš kertinių verslumo elementų. Vaikai išmoksta bendrauti, prisistatyti, susipažinti tarpusavyje.

Miniboss suteikia galimybę sutikti panašaus mąstymo žmonių, kurie dalijasi savo patirtimi ir pasiekimais. Profesionalų vedamos „meistriškumo pamokos“ – tai realios patirties ir praktikos dalijimasis.

9. Įgavę tinkamas žinias gali pradėti savo verslus ir uždirbti pirmuosius pinigus 


Verslumo ugdymas orientuotas į talentų pavertimą mėgstamu darbu, ko pasekoje užaugę vaikai gali būti laimingi ir sėkmingi. 

MiniBoss ugdymo sistema orientuota ne į teorinių žinių suteikimą, bet į jų praktinį panaudojimą. Kiekvienų mokslo metu tikslas - parengtas, pristatytas Startuolių forume, įgyvendintas bei nacionaliniame čempionate įvertintas verslo ar socialinis projektas.

10. Anksti tampa nepriklausomais


Nepriklausomi – tiek socialiai, tiek finansiškai. Sėkmingai įgyvendinę savo tikslus, parengtus projektus vaikai gali uždirbti savo pirmuosius pinigus, juos taupyti ar toliau sėkmingai investuoti į savo idėjas ir jų realizavimą. 

Miniboss programa skatina verslumą, ne išlaidavimą, todėl vaikai supranta uždirbamų pinigų vertę, svarbą, taupymo ar investavimo galimybes.


Šiuolaikiniame be galo dinamiškame pasaulyje reikia šviesių, kūrybingų ir išradingų asmenybių. Kad ir kuo nori būti vaikas: gydytoju, inžinieriumi, menininku, sportininku – visada yra galimybė panaudoti verslumo žinias ir įgūdžius sukuriant savo verslą pasirinktoje srityje.


Ken Robinson. Changing Education Paradigms

ABOUT MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UK)

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

Online store MINIBOSS