New Intake to MINIBOSS BUSINESS SCHOOL VILNIUS (Harvard for Kids)

PATARIMAI TĖVAMS, NORINTIEMS PADĖTI VAIKAMS EFEKTYVIAI MOKYTIS NAMUOSE

Moksleiviai visame pasaulyje pastaruosius keletą mėnesių praleido mokydamiesi namuose dėl COVID-19 pandemijos. Nors kai kurie vaikai pereina prie hibridinių tvarkaraščių, kurie apima mokymąsi mokykloje ir namuose, galima sakyti, kad mokymasis nuotoliniu būdu greitai neišnyks.


Teigiama mokymosi internetu patirtis yra labai svarbus elementas vaikų sėkmei dabar ir ateityje. Geros naujienos yra tos, kad yra patikrintų strategijų, kaip efektyvinti internetinį ir hibridinį mokymąsi. Reikia sutelkti dėmesį į kelias pagrindines sritis:
  • Užtikrinti, kad mokytojai būtų pasirengę tyrimais pagrįstomis internetinio mokymo strategijomis.
  • Užtikrinti veiksmingą mokymosi aplinką
  • Kiekvienam mokiniui sukurti prasmingą mokymosi planą
  • Užtikrinti, kad visi besimokantieji turėtų palaikančius mokymosi trenerius.
Nors mokyklų vadovai ir švietimo įstaigos yra atsakingi už mokytojų pasirengimą pandemijos metu, tačiau tėvai taip pat prisiima atsakomybę už kitus sėkmingo mokymosi internete elementus.

Tėvams ir globėjams svarbu suprasti: išmokti mokytis internetu yra didelė užduotis, todėl prisitaikydami turėtumėte suteikti sau šiek tiek laisvės. Viskas gali nukrypti nuo grafiko. Kai kurie planai gali neveikti. Tai yra normalu, kol bandote priprasti prie naujų jums reikalingų įgūdžių. 

Štai keletas patarimų, kurie padės tėvams mokymosi nuotoliniu būdu metu.

Užtikrinkite veiksmingą mokymosi aplinką
Mokymasis gyvai ar ėjimas į mokyklą, vaikams leidžia persijungti į mokymosi režimą. Mokyklos fizinė aplinka primena apie elgesį ir normas, kurios yra svarbios efektyviam mokymuisi. Mokantis internete svarbu sukurti “mokymosi bazę”, kuri padėtų studentams pereiti iš „namų režimo“ į „mokyklos režimą“.

Mokymosi bazė yra nuosekli erdvė, kurioje vyksta mokyklos darbai, pavyzdžiui, stalas miegamajame. Ši erdvė turėtų būti patogi, nuolat prieinama mokymosi dienomis ir be trukdžių. Jei miegamajame nėra vietos ar ji nėra tinkama, apsvarstykite galimybę sukurti vietą kitoje namų dalyje. Nešiojamasis stalas gali sofą ar kėdę paversti mokymosi stotele, o jaunesni vaikai gali dirbti „mokymosi forte“ po valgomojo stalu. Jei daugiau nei vienas vaikas mokosi iš namų, sukurkite bendrą mokymosi bazę, galbūt prie valgomojo stalo. Bendrose erdvėse apsvarstykite tokius koregavimus, kaip ausinių su mikrofonu pirkimas triukšmui slopinti arba trigubo ekrano naudojimas (pvz., Skirtų mokslo mugės projektams), kad stalas taptų tikslingesne mokymosi erdve.

Išmanykite techniką
Kalbant apie pačią technologiją, nesvarbu, ar tai mokykla, ar tėvų ar vaiko įrenginys, jos paruošimas ir efektyvus naudojimas padės sėkmingai užtikrinti sėkmingą mokymosi internetu patirtį.

Jei su vaiku dalijatės asmeniniu įrenginiu, patikrinkite nustatymus ir įsitikinkite, kad įdiegtos programos yra tinkamos. Taip pat galite nustatyti tėvų kontrolę mokinių asmeniniuose įrenginiuose, kad apribotumėte arba išjungtumėte prieigą prie tam tikrų programų mokymosi metu.

Sudarykite visų svetainių, kurias mokinys naudos mokykloje, sąrašą su prisijungimo informacija. Turėkite ją lengvai prieinamą, kad nereikėtų vargti, kai prasideda pamoka. Dalyvaudami „Zoom“ pamokose, paprašykite mokinio pasukti kamerą, kad padidintumėte įsitraukimą, labiau sutelktumėte mokymosi laiką ir padėtumėte jiems visapusiškai dalyvauti diskusijose. Kai patiriate techninių nesklandumų, likite ramūs. Gebėjimas pašalinti technines problemas yra svarbus įgūdis!

Sukurkite prasmingą mokymosi planą
Po to kai sukūrėte efektyvią mokymosi aplinką, vaikams taip pat svarbu suprasti, kaip atrodys jų mokymosi dienos eiga. Gali padėti lengvai skaitomas tvarkaraštis, ypač jei moksleiviai turi hibridinius tvarkaraščius arba A / B dienas, kai tvarkaraštis keičiasi kiekvieną dieną. Į tvarkaraščio sudarymą būtinai įtraukite vaikus ir įsitikinkite, kad tai realu jūsų šeimai ir apima mokymosi laiko ir nestruktūrizuoto laiko derinį.

Taip pat svarbu, kad visos dienos metu būtų pertraukos, kai vaikai gali pailsėti, piešti ar užkąsti. Kai oras leidžia, įsitikinkite, kad vaikai praleidžia laiko lauke, norėdami pakeisti aplinką ir užsiimti fizine veikla.

Ir socialinė sąveika yra svarbi vaikams, norint išmokti tokių įgūdžių kaip konfliktų valdymas ir emocinis reguliavimas. Ieškokite saugių būdų, kaip užtikrinti, kad vaikai užmegztų santykius su bendraamžiais, pvz., Skaitmeninių ar mažų grupių tyrimo komandos; internetiniai kelių žaidėjų žaidimai, tokie kaip „Minecraft“; arba vaizdo pokalbiai su tokiomis programomis kaip „Marco Polo“, leidžiantys jums siųsti vaizdo pranešimus, kurie labiau jaučiasi kaip pokalbis, o ne žinučių siuntimas.

Tvarkykite ekrano laiką
Kai mokyklos ir šeimos laikas vyksta internete, tradicinis požiūris į ekrano laiką gali būti ne pats geriausias būdas išmokyti ribų. Užuot sutelkę dėmesį į tai, kiek minučių vaikas praleidžia ekrane, įsitikinkite, kad jis mokosi turėti sveiką pusiausvyrą tarp įvairių internetinių ir ne internetinių veiklų.

Pavyzdžiui, aptarkite įvairios skaitmeninės ir fizinės veiklos svarbą; nustatyti laiką be technologijų suaugusiems ir vaikams, pavyzdžiui, šeimos pietūs; venkite palikti prietaisus vaikų miegamuosiuose naktį.


Tapkite palaikančiu mokymosi treneriu
Nors vaikai turi pereiti iš „namų režimo“ į „mokyklos režimą“, tėvai ir globėjai turi pereiti nuo „tėvų režimo“ prie „mokymosi trenerio režimo“. Tai reiškia, kad reikia padėti savo vaikui išsiugdyti gerus mokymosi įpročius ir padėti pašalinti veiksmingo mokymosi kliūtis. Tai nereiškia, kad reikia išspręsti visas jų problemas ar atlikti darbą už juos.

Didžiąją dalį mokymosi patirties vaikui formuos jūsų požiūris ir pavizdys. Jei vaikai girdi paniekinančius komentarus apie savo mokytojus ar mokymosi internetu patirtį, tai teigiamą mokymosi patirtį gali paversti neigiama.

Štai keletas patarimų, kaip būti palaikančiu mokymosi treneriu:
  • Norėdami, kad vaikai sutelktų dėmesį į užduočių atlikimą, naudokite vaizdinį kontrolinį sąrašą arba lipdukus;
  • Padėkite vaikams susikoncentruoti, liepdami jiems užrašyti savo dienos tikslus;
  • Kalbėkitės su vyresniais vaikais apie tai, kaip mokykloje pašalinti tokius trukdžius, kaip socialiniai tinklai;
  • Raginkite vaikus ieškoti atsakymų į savo pačių klausimus;
  • Kasdien su vaikais palieskite svarbias temas ir užduokite tokius klausimus: ką šiandien nuveikėte, ko tikėjotės? Ką atradai? Ką reikia daryti šiandien, kad rytojus būtų sėkmingesnis?
Jūsų vaiko mokytojas gali padėti, jei turite klausimų apie programas ir platformas, kurias naudoja mokiniai, ką daryti, jei turite techninių problemų ir kaip galite palaikyti įprastą namų tvarką namuose. Tačiau atminkite, kad šiais laikais mokytojai taip pat daug žongliruoja. Būtinai pastebėkite jų pastangas ir parodykite dėkingumą.

Galiausiai nepamirškite, kad esate komandos dalis. Kai jums reikia pagalbos, nedvejodami kreipkitės pagalbos į mokyklos darbuotojus, šeimos narius ar kitus tėvus.

Straipsnis iš: https://blog.zoom.us/tips-for-parents-to-support-learning-from-home/



Ken Robinson. Changing Education Paradigms

ABOUT MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UK)

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

Online store MINIBOSS